tisdag 21 december 2010

Angående public service

40 000 människor protesterar på facebook emot regeringens förslag om förhandsprovning av public service-tjänster.

Först och främst tycker jag man ska komma fram till vad man egentligen vill att public service ska syssla med. Personligen tycker jag att public service ska tillhandahålla oberoende nyheter, nyheter på minoritetsspråk, utbildande dokumentärer och granskande journalism. De ska däremot INTE producera/sända till exempel: dokusåpor, sitcoms, ungdomskärleksdramaserier, klassisk musik dygnet runt, erotiska noveller, matchmaking-program m.m

Självklart så producerar SVT/SR massvis med kvalitetsprogram som många älskar, men dessa skulle utan tvekan kunna stå sig utan enorma bidrag.

Det nya lagförslaget innebär i princip att nya programidéer behöver godkännas innan de börjar produceras/sändas:

"SVT: Vi vill sända en serie i tre delar som handlar om bortskämda katter som spelar dansbandsmusik och försöker hitta sin identitet i ett kommersiellt och globaliserat samhälle!

Myndigheten för radio och tv: Nej.
"

Skitbra tycker jag.

onsdag 15 december 2010

Harald Wieslander

CUF-Halmstads starke man Harald Wieslander har äntligen skaffat en blogg. Jag kan garantera att många kloka saker skrivs där i framtiden. Check it out.

Molotov-Rippentrop-pakten revisited...

"Per Ramborn (SD) som står bakom Sverigedemokraternas motion är mycket nöjd med stödet.

– Det är mycket glädjande. Socialdemokraterna har sagt att de aldrig ska rösta på våra förslag men nu har de gjort det, säger han."
- dn.se

Alltså...